Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2018 09:55 - Хамериканските дудуци са втрещени! Русия разработи суперпистолет - дупчи всякакви бронежилетки
Автор: koshava Категория: Технологии   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 22.01.2018 09:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Русия е разработен най-мощният и компактен пистолет, който влиза на въоръжение във военните и други правителствени служби, съобщава inforeactor.ru. Става въпрос за самозареждащия пистолет „Сердюков”. От скоро охраната на руския президент Владимир Путин го използва масово. Руският конструктор Пьотър Иванович Сердюков е направил революционен скок в сферата на проектиране на пистолети. За разлика от широко известните пистолети Тулски Токарев (ТТ) и пистолет Макаров (ПВ), при които са частично копирани водещи световни оръжия, Сердюков заедно със своя конструкторски колектив в Климовск (Московска област) са разработили абсолютно руски, без грам копиране, нов пистолет и съответно специален за него патрон. Това е станало в началото на 90-те години. Неговата разработка – самозареждащият се пистолет Сердюков (СПС), бе определен като главното индивидуално оръжие за работещите в специалните служби на Русия. Към момента пистолетът вече влиза като арсенал във въоръжените сили на Русия. Интересен е фактът, че през 1997 година СПС е демонстриран на един от полигоните на морската пехота в САЩ. При тестове са пробити всички изложени на обстрел бронежилетки на военните, които охраняват първите държавни мъже в САЩ, включително и президента. СПС е на масово въоръжение във Федералната служба за охрана на Русия. Но когато охранителите на Путин го съпровождат на територията на Америка, на тях им е забранено да го носят, а ако случайно го носят, го оставят на съхранение в американска служба. На територията на САЩ руските гардове ползват други пистолети, които са по-малко мощни./БЛИЦ

  В Русия е разработен най-мощният и компактен пистолет, който влиза на въоръжение във военните и други правителствени служби, съобщава inforeactor.ru. Става въпрос за самозареждащия пистолет „Сердюков”. От скоро охраната на руския президент Владимир Путин го използва масово.

Руският конструктор Пьотър Иванович Сердюков е направил революционен скок в сферата на проектиране на пистолети. За разлика от широко известните пистолети Тулски Токарев (ТТ) и пистолет Макаров (ПВ), при които са частично копирани водещи световни оръжия, Сердюков заедно със своя конструкторски колектив в Климовск (Московска област) са разработили абсолютно руски, без грам копиране, нов пистолет и съответно специален за него патрон. Това е станало в началото на 90-те години. Неговата разработка – самозареждащият се пистолет Сердюков (СПС), бе определен като главното индивидуално оръжие за работещите в специалните служби на Русия. Към момента пистолетът вече влиза като арсенал във въоръжените сили на Русия.
Интересен е фактът, че през 1997 година СПС е демонстриран на един от полигоните на морската пехота в САЩ. При тестове са пробити всички изложени на обстрел бронежилетки на военните, които охраняват първите държавни мъже в САЩ, включително и президента.

СПС е на масово въоръжение във Федералната служба за охрана на Русия. Но когато охранителите на Путин го съпровождат на територията на Америка, на тях им е забранено да го носят, а ако случайно го носят, го оставят на съхранение в американска служба. На територията на САЩ руските гардове ползват други пистолети, които са по-малко мощни./
БЛИЦ

Пистолетът на охраната на Путин

С пистолетите на Сердюков (едноименния конструктор и бивш министър на отбраната на Русия) са въоръжени бойците от ФСО – личната охрана на Владимир Путин, които неотлъчно стоят до президента и го съпровождат в официалните му пътувания из целия свят.

Смъртоносната сила на това компактно оръжие е толкова голяма, че на федералните служби за охрана (ФСО) е било забранено да вкарват на територията на САЩ пистолетите СПС. Щатите позволяват тогава на охраната да държи в себе си само по-слабо служебно оръжие.

И в огън, и във вода

СПС е безотказен в екстремни климатични условия: и в арктическия студ до -50°С, и в изнурителния зной на пустинята с температури, достигащи +50°С, той е еднакво ефективен. Стрелец със средно равнище на подготовка при стрелба с този пистолет в серия от 10 изстрела показва добри резултати: на дистанция 25 м разсейването на изстрелите е едва 6,5 см, а на дистанция 100 м – 32 см.
Пистолетът на Сердюков се появява през деветдесетте години на миналия век, бурните тогава времена, като ново лично оръжие на офицерите.

Тогава Русия е залята от криминална вълна. Престъпниците активно използват бронирани жилетки и е необходим пистолет, който би могъл да порази човек в бронирано снаряжение. От разстояние 100 м, със специално разработените за този пистолет патрони СП-10, СПС пробива бронирани жилетки, в които са зашити титанови пластини с дебелина 1,4 мм и 30 слоя кевлар (органичен полимер, устойчив на влага и гниене – бел. ред.) или стоманени листи с дебелина до 4 мм.

СПС постоянно се усъвършенства: през август 2012 година ЦНИИТОЧМАШ представи още една негова модификация с обозначението СР1МП. Тя се различава с наличието на вдлъбнатини по страните на предната част на рамата, с наличието на каишка Picatinny – устройство за монтиране върху оръжието на различни колиматорни прицели (фокусираща система – бел. ред.), лазерни целеуказатели и тактически фенери. Освен това към пистолета СР1МП е възможно да се прикрепи и заглушител.

Руските въоръжени сили до този момент не са закупили този пистолет, той се произвежда за елитните части на Федералната служба за сигурност (ФСБ), Федералната служба за охрана (ФСО) и министерството на вътрешните работи в неголеми серии в завод „Маяк“, защото подразделенията на специалните части не се нуждаят от големи партиди оръжие.

Характеристики:

Калибър: 9 мм

Патрон: 9х21 мм СП-10 или 9х21 мм СП-11, или 9х21 мм СП-12 или 9х21 мм СП-13

Тегло: 0,995 кг без пълнителя

Дължина на дулото: 120 мм

Прицелна далекобойност: 200 метра

Пълнител: отделящ се, пистолетен тип, с 18 патрона



 

 










Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1747054
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031